Massatge Californià

El massatge californià va associat al massatge gestàltic. És una forma de treball corporal que va aparèixer a principis dels anys 60, desenvolupada a l’Institut Esalen de Califòrnia, a prop de Sant Francisco. Els terapeutes de Esalen estaven formats en vàries tècniques de massatge orientals com el tradicional tailandès o el massatge Lomi-lomi.

A més de desenvolupar treballs amb respiració i massatges suecs.

De tota aquesta síntesi va sorgir aquesta tècnica corporal que permet regular l’energia de la persona i portar-la a una relaxació profunda, alliberant tensions i aconseguint així un estat d’equilibri ple.

Aquest tipus de massatge fixa la seva atenció en descarregar la tensió acumulada, s’aplica de forma lenta i amb una pressió ferma i progressiva. Està basat en el despertar dels sentits i ofereix un moment de distanciament dels pensaments per a les persones estressades i esgotades.

Un altre objectiu fonamental del massatge californià és l’increment de la consciència corporal a través d’un tacte i una respiració profunda i conscient. Així doncs, està especialment indicat per persones que estiguin en difícils situacions de ruptura o dol, o diverses somatitzacions o estats depressius.

Aquesta forma de treball pot desencadenar situacions emocionals de vegades no esperades com tristesa, angoixa, o alegria que podria necessitar d’un professional per a sostenir i acompanyar la persona.