TALLER DE MASSATGE TRADICIONAL TAILANDÈS

Què és el Massatge Tradicional Tailandès? És una especialitat de la medicina tradicional tailandesa. 


Reuneix en perfecta harmonia qualitats i característiques de diferents disciplines orientals, com són el ioga, la digito-pressió i la meditació.

Aquest massatge es realitza amb roba còmoda i consisteix en exercir una sèrie de pressions combinades amb estiraments al llarg de la zona lesionada o contractura. Calma la majoria de dolors musculars i ens proporciona una sensació de lleugeresa i benestar. Els estiraments continus que rebem en una sessió de massatge tradicional tailandès, ajuden a millorar la nostra flexibilitat, sigui quina sigui l’edat que tinguem. Inspirat en els moviments del ioga, el massatge tradicional tailandès combina estiraments assistits, mobilitzacions articulars i pressions suaus, reequilibrant l’estructura corporal, mental i emocional a cada sessió. El massatge tradicional tailandès ajuda a mantenir i millorar la mobilitat, la flexibilitat i l’energia vital, reduint notablement possibles lesions d’articulacions, músculs i lligaments. Els estiraments, base primordial d’aquest massatge, aconsegueixen una elongació màxima dels teixits connectius de les zones tractades, estimulant així la vasta ret de terminacions nervioses implicades en el moviment. Mitjançant el sistema nerviós central, aquest estímul és enviat al cervell, que respon amb impulsos que afecten a altres parts del cos, incloses les funcions orgàniques.

TALLER DE MASSATGE ACTIVADOR EMOCIONAL PER A PARELLES I/O FAMÍLIA

AMPLIA EL TEU CONTACTE CORPORAL

L’emoció és una expressió dels sentiments, però també és una expressió corporal, ja que tota emoció està acompanyada d’un moviment, d’una resposta fisiològica.

Moltes tensions corporals corresponen a expressions de les emocions mal expressades. Ex: una notícia desagradable pot provocar una alteració del ritme cardíac.

Per al nostre desenvolupament i creixement a nivell corporal, hem d’interaccionar amb l’exterior, encara que això comporti sovint un moviment continu d’esdeveniments més o menys favorables i també desfavorables.

El cos i les emocions actuen com un reflex i un abocador de tots els esdeveniments que rebem de l’entorn i també de les demés persones.

Depenent de la nostra capacitat per assimilar les diferents situacions, les emocions s’aferraran al nostre físic amb major o menor intensitat.

Cada cos té el seu propi mapa emocional i cada cos, en tant que busca protegir-se, alberga les alteracions emocionals viscudes en un passat, convertint-les sovint en dolors psicosomàtics.

Què és el MAEPP? Aquest taller ajuda a introduir nocions bàsiques de massatge en l’àmbit familiar. Ajuda a reconèixer les dolències de la nostra parella a través d’un llenguatge corporal apropiat, i d’un augment de la nostra sensibilitat cap als nostres dolors corporals. 

Amb l’ajut d’un massatge sensible descobrim on el cos ubica moltes de les seves emocions. 

Coneixerem cóm les dolències psicosomàtiques podem activar-les i exterioritzar-les per finalment calmar-les. Utilitzem tècniques de massatge neurosedant, californià i bioenergètic seguint en general la línia d’Alexandre Lowen, llenguatge del cos com a expressió de salut L’atracció física és més forta que la mental. 

N’és una prova que moltes parelles acaben fent l’amor o l’acte sexual després de dures discussions. 

ALEX LOWEN ens aporta que el nivell emocional i el corporal es troben molt units, és gairebé una mateixa cosa, un mateix nivell, tot i que per la nostra educació respecte a aquest tema el tractarem por separat. 

A qui va dirigit? A les persones que vulguin prendre més consciència del seu propi cos i a les que desitgin ampliar els seus coneixements sobre el massatge com a mitjà de comunicació corporal, ja sigui a través de la seva parella, família o amics. 

Grups de 10 a 20 persones. És possible assistir-hi sense parella. 

Curs de 10 hores de durada, dividit en 2 sessions (dissabte i diumenge). 

Què es treballarà en el curs? Coneixerem algunes tècniques de massatge emocional que són d’utilitat per la comunicació afectiva i sensorial de la nostra parella, amig@ o família.

 A més ajudarem a potenciar el vincle amb l’altra persona. 

Ens basarem en la respiració i el tacte com a eines de treball.

La sensualitat d’uns moviments encertats de mans sobre una espatlla relaxada ajuda a aflorar sensacions amagades. 

Per als qui assistiu amb la vostra parella, introduireu en l’àmbit familiar una activitat a la vegada lúdica i terapèutica. Inclourem algunes atencions especialment adequades par la dona embarassada.

TALLER DE MASSATGE INFANTIL

Què és el massatge infantil?

El massatge infantil ajuda als pares a comunicar-se amb els seus nadons a través del tacte.

Mitjançant aquesta tècnica mil•lenària, que recuperem de la tradició hindú, podem arribar a crear vincles afectius amb els nens en una etapa en la que encara no han desenvolupat la parla.

Quins beneficis té?

Regula i reforça les funcions circulatòria, respiratòria i gastrointestinal, disminuint els dolors provocats per còlics i gasos.

Estimula el sistema immunològic i accelera el desenvolupament del sistema nerviós.

A més, els nens aprenen a relaxar-se com a resposta al plaer que senten amb les carícies.

També intensifica la comunicació afectiva i el vincle pares i fills. Introduireu a l’espai familiar una activitat comuna lúdica i terapèutica.

A qui va dirigit?

A totes les mares i pares amb bebès, que preferiblement tinguin entre 0 i 2 anys; també poden assistir-hi dones en període de gestació. D´on partim i qui som ?

Som membres educadors de l’associació AEMI – IAIM, associació espanyola de massatge infantil, sense ànim de lucre.

Podeu trobar informació a la web aemi@telefonica.net o trucant al telèfon 93.420.46.67